2007-11-02

Perkele!

Idag kom chockbeskedet: Från 2008 ska inte våra svenska mynt präglas i Sverige längre. De ska tillverkas i Finland! För första gången på tusen år så ska alltså våra egna pengar tillverkas i ett annat land!!

Men det är ingen som tänker på följderna. Eftersom det är vår kung som står som förlaga på mynten så måste han ju också flytta till Helsingfors. Han kommer förmodligen vara tvungen att lära sig finska också. En dyslektiker. Det här är inte snällt. Att exportera en dyslektiker till ett land med 14 kasus, det måste väl bryta mot de mänskliga rättigheterna...

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan ju undra hur miljömålen uppfylls när miljontals mynt skall skeppas/ flyga/ lastbil från finland till sverige för att sedan föras vidare ut i landet.... tur att det inte blev spanien.

Anonym sa...

Jaja som om dettta skulle vara något problem. Allt outsourcas numera, mitt vinterkamouflage i lumpen var tillverkat i ryssland, samtidigt som vi övade mot fiende röd..
Men denna mening fastnade jag mest för:

Myntverket i Finland AB äger sedan 2002 det svenska AB Myntverket.

Jaha så det betyder väl att även om Mynteverket skulle fått tillverka penningarna i gamla svedala så hade företaget ändå varit finsktägt.

Anonym sa...

För övrigt läste jag att de svenska sedlarna trycks i Tumba av det amerikanska bolaget Crane & Co...

Go:ran sa...

som om vi inte kunnat ha kontroll över ekonomin förut, hur skall det gå nu?

Elin sa...

Nej, det går åt skogen. Jag tror att finländarna kommer att ändra utseendet på våra svenska mynt lite i taget tills de blir euro istället. Jag ger det tio år, ingen kommer märka nåt...