2011-03-15

Kärnkraft

Jag tillhör kärnkraftmotståndarna, och som bekant så visar det sig just nu i Japan varför jag och många med mig känner så. Kärnkraften är inte så driftsäker som man påstår. "Men det krävs en jordbävning på 8,9 på Richterskalan, och hur ofta händer det?!"
...kanske anhängarna säger. Finns det ett (1) enda undantagsfall för att tusentals människor ska påverkas så radikalt så är det väl ett för mycket?

Jag har aldrig sett en solfångare få spel och spränga sig själv i luften. Inte heller ett vindkraftverk som löper amok och äter upp det som kommer i dess väg. Väldigt sällan ser man bergvärme slita sig loss och skapa förödelse.

Så... Om nu kärnkraft är ett sånt jävla bra sätt att skaffa energi på så kanske anhängarna kan åka till Fukushima på en liten studieresa.
"Och detta är alltså reaktorn. Bli inte oroliga om ni blir självlysande, det är fullständigt normalt."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ditt Twitterinlägg tidigare idag var mycket smaklöst och tragiskt.


elinnorden: Vad ska vi göra med alla japaner som vill turista här i sommar? Stoppa de självlysande japanerna vid gränsen? #kärnkraft #fukushima

Elin sa...

Jag kan säga att jag har hört _betydligt_ elakare skämt på temat. Det som skett är naturligtvis fruktansvärt, det vet jag mycket väl, och det är just därför jag berör det. Tog du illa upp så gissar jag att du inte såg min glimt i ögat ;-)