2011-03-29

Blåbär

Mats-Eric Nilsson gör ett väldigt intressant iakttagande i den här i matkrönikan. Den handlar kort sagt om hur blåbär upphöjts till en hälsosensation varpå en mängd olika företag försöker sälja både det ena och det andra med blåbär bara med hjälp av det positiva ryktet. Cloetta till exempel, som numera säljer sin sin nya Kexchoklad blåbär. Det är alltså inte ett enda blåbär i produkten, bara blåbärssmak. Ändå får den heta Kexchoklad blåbär, med härliga blåbär på förpackningen, och inte ens Livsmedelsverket något att erinra. Nej, det är okej, helt enligt reglerna.

Nu ställer jag samma fråga som Sverker Olofsson brukade ställa:
Ska det vara så här??

Korv. Med smak av korv. Innehåll okänt.
Glass. Med smak av glass. Innehåll okänt.

Så mycket aromämnen och utfyllnad istället för genuina varor. Enda gången jag tycker det är okej är när det gäller katrinplommon. För min del gör det inget om det bara är smak av Katrin.

Följ mig gärna på twitter! http://twitter.com/ElinNorden

Inga kommentarer: