2007-08-30

Svenska Standupgalan

I tisdags gick Svenska Standupgalan av stapeln på Södra Teatern i Stockholm. Jag har sedan ett par år tillbaka haft förmånen att sitta med i juryn!

Vinnare och motiveringar:
Årets Skrattstock - ComedyTV.se - med motiveringen: En klockren standupsajt med fenomenalt snygg design. Ljuvliga klipp med ljuvliga komiker och dessutom en hel del extramaterial. Applåder och visslingar från tangentborden

Juryns Hederspris - klubben Oslipat, Marcus Johansson och Fritte Fritzon - med motiveringen: En ny standup klubb som på kort tid blivit Malmös stolthet, med kreativitet och nya talanger har de gett södra Sverige mer energi än Barsebäck.

Årets Nykomling - Petra Mede - med motiveringen: En explosiv komisk standup primadonna som ohämmat går från klarhet till klarhet och som med sin scennärvaro kommer att bli en av de riktigt stora.

Årets Kvinnliga Komiker - Yvonne Skattberg - med motiveringen: En jävla standupstjärna till jänta från obygden som roar och oroar och charmar alla med sina naiva vassa samhällsbetraktelser.

Årets Manlige Komiker - Henrik Schyffert - med motiveringen: En komiker som hela tiden förnyar, vågar och sticker ut. 100% standup komiker som har allt och lite till.

Här kan du läsa i DN om standupfesten, och det står också om det här i Svenska Dagbladet.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: