2011-06-05

Morgondopp

En man i Stockholm tog sig ett morgondopp, när någon ringde 112 för att de trodde att mannen höll på att drunkna.

Mannen ifråga kanske ska se över sina morgonbadrutiner, särskilt den här där han gör "kaffekokaren" och skriker "HJÄLP vilken skön morgon!" samtidigt...

7 kommentarer:

Anonym sa...

eller kanske ska ll svensken sköta sig själv och strunta i vad andra gör hela tiden....
Kalle Kula

Elin sa...

Ja, fast lite trevligt är det nog ändå med folk som bryr sig? Ibland kan det ju rädda liv även om så icke var fallet denna gång. Men det är ju tanken som räknas :-)

Anonym sa...

Man kanske kan fråga personen som är i vattnet om han/hon behöver hjälp? Vad är det som är så förbannat svårt i det här landet? Man kan aldrig prata med folk! Jag tycker inte det är att bry sig bara för att man ringer SOS i onödan. Jag känner röklukt här ute varje dag, det kan vara grillos ELLER en brand, men jag kan ju för fan inte ringa brandkåren varje gång. Svenskar kan ju inte kommunicera. Dagens jubelidiotpris går till fjanten som ringde SOS för att någon badar inne i stan.

Elin sa...

Så klart hade det varit bättre att fråga först, svenskar är absolut dåliga på att kommunicera ibland. Jag vill dock inte bo i ett samhälle där alla tänker "sköt dig själv och skit i andra". Då förlåter jag hellre en ärligt menad hjälpinsats som går fel. De senaste jubelidioterna jag hörde om var för övrigt de privatpersoner som stod och tog kort på olycksbussen vid Slussen, de uppdaterade sin facebook etc. En privatperson som ryckt in för de som höll på att dö på plats frågar "Har någon ringt ambulansen??!" flera gånger och ingen svarar... Apropå dålig kommunikation.

Elin sa...

Se mer här: http://emanuelkarlsten.se/05/slussenolyckan-sa-blir-twitter-den-snabbaste-kanalen/#comment-213506079

snawitz sa...

Svenskarna är allt bra tokiga
Antingen bryr vi oss absolut inte om någonting
Eller också ska vi lägga oss i i precis allting

Elin sa...

Haha, ja, det var så sant som det var sagt! Antingen-eller-folket. Som högaktar ordet "lagom"...