2007-10-11

Nobelpris i litteratur

Idag kl 13.00 tillkännages nobelpristagaren i litteratur. Olika vadslagningsfirmor har lagt upp ett antal potentiella kandidater för priset. På den här listan hittar man bland annat Bob Dylan som har oddsen 151.00. Kan man säga att han har oddsen emot sig?

Kan Ladbrokes lista ge lite cred? Jag menar, att bli sedd som potentiell nobelpristagare är ju lite grann av en ära. Sen kanske det inte känns lika stort när det är en vadspelningsfirma som gör det, men ändå! Jag vill gärna fortsätta den där listan på potentiella kandidater med lite högre odds.

Filip och Fredrik
-Deras TV-program 100 höjdare har faktiskt också blivit bok. Det de har emot sig är dock namnen. De är alldeles för lättstavade.

Frode Øverli
-Det är norrmannen bakom seriefiguren "Pondus". Ok, han är rätt okänd för de flesta svenskar men det borde bara vara en merit i sammanhanget. Sen har han i och för sig det emot sig att serietidningar sällan betraktas som seriös litteratur (jag vet, det är helt ofattbart!).

Göran Persson
-visst, särskilt tänkbart är det inte, men å andra sidan, vad har han gjort på senaste tiden som är tänkbart?

______________________________________________
Senare:
Nu är det klart! Doris Lessing vann nobelpriset i litteratur. Helt obegripligt eftersom det faktiskt är ganska lättstavat.
______________________________________________

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha, det här var riktigt kul! Frode for Nobelpriset!

(Vem f-n är Lessing?)

Elin sa...

Ja ja, det går i allafall att stava till.

Thommy Kistalight sa...

För att hamna på vadslagningslistan, här Ladbroke, måste någon ha föreslagit Bob Dylan - finns regler för sådant.
Så vår vän Bob är faktiskt föreslagen som Nobelpriskandidat av en officiel auktoritet. Kan vara ett universitet, högskola eller svenska akademin osv.
- Så det så!

Hälsningar från Dylanfan i Kista

Elin sa...

Tack för informationen, det visste jag faktiskt inte! Bob Dylan sticker ju ut lite på listan, men det har väl endast att göra med att man förknippar honom med annan konst än just författarskap.