2010-09-18

Att bygga sitt parti på en generalisering

Det finns ju som bekant ett parti just nu som bygger mer eller mindre hela sitt partiprogram på en fördom och generalisering, nämligen den att islam är farligt och muslimer är farliga. Som de flesta av oss vet så är detta inte sant. Visst finns det idioter bland muslimer, men det finns kristna idioter också, precis som idioter finns representerade i alla religioner och samhällsgrupper. Till och med inom politiken!

Om man startar ett parti som bygger på en generalisering borde det ju finnas utrymme för fler? Man skulle till exempel kunna starta ett parti under parollen

ALLA BÖGAR ÄR FRISÖRER!
...Och det står vi för!

Och man får intervjua partiledaren:

"Är du verkligen säker på att ALLA bögar är frisörer??"
"Absolut. Alla vet det men ingen vågar säga nåt."
"Men om jag säger att vi har intervjuat ett stort antal homosexuella män som inte alls jobbar som frisörer, vad säger du då?"
"Tja..de har ju fritid! Det är ett stort mörkertal därute med bögar som SMYGKLIPPER!!! Smygklipper säger jag... om du tänker dig stjärnorna på himlen!!! Så många är dem! Vi har färsk statistik, på... hur många stjärnor som finns…på norra halvklotet. Sen har vi en bög i partiet också och han håller med!"
"Ok, har ni nån fler fråga på partiprogrammet?"
"Ja, vi jobbar också på att sprida kunskapen om att alla göteborgare heter Glenn."

5 kommentarer:

narcissus sa...

Andras sexvanor bryr jag mig inte om.....har fullt upp med mina egna

Anonym sa...

Islam är inte farligt
Titt vad bra de har det i muslimska länder
Och massvis med kristna invandrare

Elin sa...

Narcissus: Grattis!

Anonym: Jag har insyn i utvalda delar av kristenheten i Sverige och jag kan lova dig att vissa kristna är lika farliga som de muslimer som utpekas som farliga. Visst finns det farliga muslimer, men är man dum i huvudet så är man, det kommer inte an på vilken religion man tillhör. Jag känner muslimer som gör mer samhällsnytta i Sverige än de flesta svenskar. Alla bögar är nämligen inte frisörer :-)

Lars Erik sa...

Alla i Göteborg heter faktiskt Glenn. Jag har inte varit där själv, men det finns bevis:

http://allaheterglenn.blogspot.com/

Elin sa...

Lars Erik: Hehe, tack för tipset!