2010-05-12

En annons

Ok... Inte för att jag vill vara elak, men är annonsering verkligen det bästa sättet att nå denna målgrupp?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Ja.
Uppmaning till stödjande medlem.
Vilket inte automatiskt menar att den stödjande medlemmen har handikappet dövblinhet.

Anonym sa...

Rättelse
dövblindhet
ett "d" försvann i mitt inlägg

Elin sa...

Medveten missuppfattning skapar humor i många fall. Om sanningen ska fram så är den (sanningen) inte alltid lika humoristisk. Som du kanske märkte.

Elin sa...

Finns undantag dock:
Kolla här!

gardiner sa...

Humorister är världens mest missförstådda släkte
t.o.m Elin den högklassiga missförstår mig jämt och ständigt
Och då är jag inte ens rolig

Anonym sa...

Länken som Elin hänvisar till, förstår jag inte ?
Är hennes komik på den höga nivå, så vi dödliga inte förstår det roliga, eller
Skall inte komik och roligheter knytas samman.
Ofta har komiker nära till allvarsamhet. Gränsen mellan skratt och gråt överskrids lätt.
Men att ta poäng på "lyte" eller handikapp, då blir jag less.

Elin sa...

Gardiner:
Känner du dig så missförstådd så kan det ju bero på att vi inte känner varandra.

Anonym:
Det kanske bara är jag som tycker det är kul med en man som låser in sig själv i bakluckan på en bil av misstag och konstaterar att 1) luckan inte går att öppna inifrån och 2) att han är missnöjd med det. Men då håller vi det så.

För övrigt så hyser jag inget som helst agg mot vare sig handikappade eller folk med lyten, snarare tvärtom. Jag tror att man genom att ta upp saker, svåra eller lätta kan avdramatisera saker som annars är svåra och jobbiga. Visste du att Thomas Järvheden med sin CP-låt (finns på youtube) fick utstå en hel del skit av alla som tyckte att han exponerade handikappet? Samtidigt är det _väldigt_ många cp-skadade som beundrar honom och älskar låten eftersom han synliggjorde deras existens. Jag tror man kan skämta om allt :-)

Anonym sa...

Javisst kan man skapa komik av allt. Som exempelvis "Grillad på Berns" tror jag komikprogrammet heter på TV. MEN inte f*n är det kul, tycker jag. Folk som snackar skit om varandra, är det kul ?
Iså fall kan jag bjuda på denna.
- Elin har hänvisningen på sin hemsida, till värdelns största *)
106kg. Vet Ni vad den förkortningen 106kg står för.
Jo "En Osexig knubbig gris."

Visst kan man dra komik långt, men i mitt fall blir det inte roligt, utan som i Rostad på Berns, OKUL.

Så är min uppfattning iallafall.

Elin sa...

Oavsett vad du tycker eller ej så är det en avgörande skillnad mellan ditt roastskämt av mig och de som du sett på tv. Jag har inget ansikte på dig och jag känner dig inte, men alla som blir roastade på Berns vet vem som är taskig. Big difference. Har du aldrig blivit trackad av dina polare nån gång? I så fall får du säga åt dem att sluta roasta dig!

(Här har jag för övrigt bloggat om mina tankar om Roast på Berns)

Sen har jag ett tips:
Om du inte gillar min humor så finns det många andra sidor du kan besöka istället, där du kanske rentav kan sprida lite positivitet omkring dig. Testa det!

Elin sa...

...Fast i ärlighetens namn...
"En Osexig knubbig gris" var rätt kul ändå :-)

Det tog lite tid innan jag fattade bara. Men hade vi känt varann och du sagt det till mig direkt så hade jag garvat. Din lilla roastare där :-D

Anonym sa...

Jag hoppas du förstår min syn på saken, Elin.
Du själv reagerade negativt, när någon försöker vara rolig på någon annans bekostnad.
Sedan backade du och tyckte det var roligt, för att få sammanhang i ditt resonomang.
Min syn är fortfarande, var aldrig rolig på någon annans bekostnad, för du vet inte hur illa det kan ta. Om detta sedan är människor som dras med lyte eller handikapp, så tycker jag inte om det. Att däremot människor själv med handikapp väljer att skämta om sig själv, är ett eget val och helt okay.
Drar nu ett streck över detta och fortsätter att läsa dina underfundiga blogginlägg. Keep up the good work - Elin

Elin sa...

Får rätta dig, du säger att jag backade för att få sammanhang i mitt resonemang, det är inte sant. När jag först läste ditt skämt gick det mig förbi, eftersom jag var lite trött. När jag läste ditt skämt igen nån minut senare och poletten trillade ner så garvade jag faktiskt, fråga min sambo :-)

Sen kan jag säga att jag visst vet hur illa det kan ta, jag har sett det flera ggr. En gång var det en man i publiken vars polska hustru fått en stroke (visade det sig efteråt). Komikern skämtade allmänt om polacker. Mannen ville slå ner komikern. Betyder det att man aldrig kan skämta om polacker? Alltid kan någon ta illa upp, oavsett vad man säger! Låter man det begränsa sig finns det inte mycket svängrum kvar, om ens något alls.

Tack för komplimangen om mina funderingar. Hittar du något du surnar till för igen så betänk att ett skämt med lite glimt i ögat kan synliggöra en svag grupp människor genom att man påminns om deras existens istället för att tiga ihjäl dem av respekt. Det kan nämligen också vara en form av respekt att behandla dem som vem som helst...

Med det inte sagt att jag skulle uppskatta ett tokgrovt skämt om dövblinda, men jag gick inte över min gräns för vad jag tycker är ok. Jag beklagar att jag gick över din.

Elin sa...

...och för tydlighetens skull, jag ser inte polacker som en svag grupp, det var bara ett konkret exempel på att humor kan såra även om ämnesvalet neutralt.

Anonym sa...

Ha ha ha
Jasså.
Jag trodde du plockade in polaker ibland lytta och handikappade.

Du är rolig du.

Elin sa...

Man vet ju aldrig, nån polack skulle ju kunna ta illa upp?