2007-06-18

Låna pengar

Får ni också dem? Dessa ständiga brev om låneerbjudanden?
"Hej! Hos oss kan du låna pengar snabbt till väldigt bra ränta. Behöver du extra pengar? Här har du ett färdigfrankerat kuvert, skicka in det på en gång så har du pengarna på ditt konto direkt!! Visst behöver du lite pengar... Va? Kom igen nu..."

Det är något väldigt sjukt med företag som trugar på lån på folk... Nu senast var det Nordax Finans som gav mig ett käckt låneerbjudande som jag inte bett om, så jag mailade dem:
Hej! Var vänlig sluta skicka erbjudande om lån till mig. Skulle jag behöva stålar kan jag höra av mig till er istället. Deal?

Visst, reklam i all ära, men nånstans går väl ändå gränsen? Att övertyga konsumenten om hur bra det är att ta lån är inte vacker marknadsföring! Lån bör man naturligtvis undvika, det är inte bra för vare sig ekonomin eller hälsan... Tänk om andra producenter med taskiga produkter skulle arbeta på samma sätt? En vacker dag får man ett brev i brevlådan...

Knarka du också! Beställ ditt eget start-kit redan idag, vi har även bekväma paketlösningar för hela familjen. Skicka in ditt frankerade svarsbrev inom 10 dagar så får du ett gratisprov och boken "Så här går du genom tullen med knark i arslet."

Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehehe, riktigt kul!

Elin sa...

Tack! Jag blev så himla sur när jag fick det tredje låneerbjudandet på en vecka... Bara för att jag är fattig behöver de väl inte påminna mig???

Anonym sa...

Du menar att du INTE får viagraspam varje dag?

/Tove

Elin sa...

Jodå, men de hamnar i mitt SPAM-filter. De här breven måste jag först öppna för att se om det är något viktigt, sen konstatera att det inte var det och sen slänga skiten. Tänk vad mycket roligare man kunde haft på den tiden!