2007-05-13

Melodifestivalen

Ett drygt tre timmar långt maraton av leenden, utstyrslar och så lite musik också förstås... Det fanns några låtar som var riktigt bra, jag gillade Finlands bidrag, tyckte de var värda mer poäng. Sen var det några bidrag som stack ut, de franska rosa männen varav en springer i cirklar med en stor plyschkatt på axeln. Vad ska man säga? Knark är nog billigt i Frankrike. Och i Ukraina med för den delen, men jag charmades ändå av deras helt utflippade scenshow. Jag vill åka till Ukraina om det är så folk är där.

Det mest spännande och samtidigt olidligt tråkiga var som vanligt poängsättningen. 42 länder som alla inleder med varianter på:
”What a wonderful evening, this is probably the best eurovision contest in history, congratulations!”

Så befriande det hade varit om något av länderna bara brutit mönstret rejält och sagt något i stil med:
“Good evening Finland! We will soon give you the votes, but first: this whole contest really sucks! All evening has been like a long fucking torture and we are exceedingly happy it soon will be over. And here comes our votes…”

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

"exceedingly happy it soon will be over" :-) det hade ju ändå varit så sjukt kul.

Elin sa...

Ja, verkligen! Man får försöka nästla sig in så man får sitta där en vacker dag och överlämna rösterna från Sveriges telefonröstning...