2004-12-12

The Glamourous Life 3

I denna följetong ges färsk information om det glamorösa livet som ståuppkomiker samt lite ostrukturerade tankar på vägen...

Kort och intensiv årsrapport med lite sedvanlig statistik:
Året är snart till ända, och jag får konstatera att 2004 varit ett väldigt bra år. Jag har gjort sammanlagt ungefär 55 gig vilket får räknas som en hyfsad ökning jämfört med ca 30 gig förra året. Dessutom har jag under året fått:

- skriva min första autograf (på Karnebåtsfestivalen i Valdemarsvik, en internationellt erkänd håla)

- min första recension (i tidningen Folkbladet, Norrköping, en annan internationellt erkänd håla. Ett speciellt tack också till journalisten som felciterade ett av mina skämt. Journalister ska behandlas med omsorg, precis som en halsinfektion.)

- mina första TV-framträdanden, i Östergötlands Lokal-TV. Med fyra repriser. (I'm hitting it big!)

- möjlighet att se världskomikern Eddie Izzard live på Nalen

Jag ser fram emot vad 2005 har att erbjuda av utmaningar i form av lögnaktiga arrangörer *), lynniga bokare men förhoppningsvis också en hel del goda skratt. :-)

*) Arrangörer är i regel mytomaner.
"Mikrofon? Jo då det har vi!" (Men den sitter fast i en röd sing-a-long bandspelare, om det funkar bra för dig?)"Ljus på scen... Ljus... jo, det tror jag vi har..." (Hemstöpta, för känslans skull.)


Veckans händelse:
Sveriges första transa gjorde debut som ståuppkomiker!
(alltså inte Sveriges FÖRSTA transvestit då utan...äh ni fattar)

Claes Schmidt, ägare till nöjesimperiet Slagthuset, äntrade Malmö Comedy Klubbs scen som sitt alias Sara Lund och fullkomligt välte stället med klockrena iakttagelser angående vanliga fördomar.
Respekt! Helt lysande!

Den glamorösa höjdpunkten under veckan:
- Fotografering till Dygnet Runt i tidningen Sydsvenskan.
Ett tiotal humor-profiler i Malmö skulle intervjuas och fotograferas till ett tidningsreportage, och jag kvalade in som ordförande i Malmö Comedy Klubb. Man kom till en fotostudio...häftigt....wow....Glamoröst värre! Ända tills jag startade med att göra bort mig genom att fråga en av de kända humorprofilerna om hur länge han hade hållit på med fotografering...

Vad väntar härnäst?:
- Ett firmagig för Mitsubischi.
Är det inte de som gör riktiga skitbilar?? Jag ska fråga dem.

- Julen. Klart överskattad. När den är överstökad ska jag börja ringa runt till Sveriges komiker för att fråga om de vill komma i vår och uppträda på MACK. Och det gör de gärna! Välarrangerade klubbgig är väldigt uppskattade, särskilt efter en höst i prostitution för Sveriges alla julbord.

Men trots allt så är det grymt kul att få jobba som komiker! Även om det är en utmaning som överträffar det mesta jag gjort innan.

Och slutligen... Från oss alla, till er alla:
en riktigt God Jul! (och ett gott nytt år också)

*<:-) En glad tomte
*<:- En sur tomte
*<:-] En tomte med väldigt bred mun
<:-) En tomte som förlorat sin tofs men är lika glad för det
<:-( En tomte med förlorad tofs men med lite lägre acceptanströskel
*<8-) En tomte med solbrillor (klimatstörningar)

Ha det gott!
Kramar *<:-)

Inga kommentarer: