2010-12-22

Fördomarna bekräftas?

En artikel påvisar att småländska chefer är snålast till jul. Där får bara 65 procent av de anställda en julklapp. Men....i undersökningen togs i och för sig inte gambiska eller kenyanska chefer med i statistiken. Eller cheferna till de indiska barnarbetarna. Men de kanske står sig bra i konkurrensen ändå?

5 kommentarer:

Boman sa...

Vad då, vår kommunala chef kostar inte ens på sig en julhälsning. Hälsar iofs inte annars heller...

Anonym sa...

På det multinationella storföretaget jag jobbar på, så skiter dom fullständigt i oss anställda år ut och år in. Vare sig julbord eller julklappar är att tänka på, men varje år så plockar cheferna ut bonus efter bonus....man mår riktigt illa, nu påstår dom att dom skänker julklappspengarna till barnhem i Riga i vårt namn, vilket ingen tror på, och inga papper eller bevis finns för det, utan vi skall lita på dom.
Nu går detta oss anställda på nerverna, och man har börjat "lata sig" genom varje arbetspass, men dom äcklen där uppe i toppen får skylla sig själva, kom för fan inte och be om hjälp, för det får du ingen av oss.

Elin sa...

Boman och Anonym: Jag beklagar, det minsta man kan begära är väl lite uppmuntran :-P
Men då kommer det här:
NI är JÄTTEDUKTIGA och gör ett STRÅLANDE JOBB!!! Ni borde få en bil i julklapp av chefen :-) (Sen kan de ju skicka julklappspengar till Riga utöver)

Anonym sa...

Jolklappar verkar vara avskaffade för oss i första linjen. För de som jobbade i första linjen på Swedbank i Essingen fanns det inte pengar till julbord, medan cheferna smörjde kråset på Grand och detta verkar vara legio i dagens Sverige med att personalen förändrats från en investering till förbrukningsvara.

Elin sa...

Det är illa. Alltför få verkar förstå att personalvård och uppmuntran i personalgruppen är den bästa investeringen för en fungerande verksamhet! Och en bank som inte har råd att bjuda de anställda på en enkel gåva, vågar man verkligen sätta in sina pengar där?? :-P