2008-08-27

Dyrt IQ-test

Visst går allt att sälja? Det finns alltid korkade rika människor...
Nu har det sålts ett lyxur som inte visar tiden. Och klockan kostar 1,9 miljoner!!! Vad visar den då? Jo, den visar om det är natt eller dag. Nio exemplar har tillverkats, och alla har sålts.

Nio personer har alltså betalat nästan 2 miljoner kronor var för att få reda på om det är natt eller dag. Vi andra tittar ut genom fönstret gratis.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

18 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, låter som ett skämt, det är väl sant!

Elin sa...

Ja, visst låter det helt vrickat. Men personen som kom på det verkar ändå ha tjänat en del...

Telefoner som man inte kan ringa med, någon spekulant? Jag har flera hemma. Säljs till högstbjudande.

Anonym sa...

Dyrt IQ test.. haha..
Ja jag kunde inte sagt det bättre själv.

Anonym sa...

Ni har missförstått det hela. Det handlar om att ha en del av Titanic på armen.

Klart det är värt 2 miljoner kronor att ha en bit stål från ett gammalt skepp på armen!

Eller...inte...jaja, miljarder människor på denna planet som tror på en "gud". Det är ju inte precis så att det kryllar av intelligenta medlemmar av vår art.

Elin sa...

Fast om man ska välja mellan en tro på gud eller att betala två miljoner för en armbandsklocka så är valet relativt enkelt :-)

puman sa...

Ljuvlig reflektion!!!!

Anonym sa...

Om valet mellan gud och att köpa klockan är enkelt så undrar jag hur du värderar din tid... Dessutom är det svår att gämföra materiella ting med något så abstrakt som en tro, som just går ut på att det inte går att ta på eller bevisa.
Så, en miljon kaniner kan inte ha fel, ät gräs!
Och hur tänker ni kring andra moderna konstverk?
Hjalmar

Elin sa...

Jag håller med om att det är en svår jämförelse. Jag svarade bara på en tidigare kommentar om huruvida man som troende är dum i huvudet eller ej. Själv är jag nämligen kristen och ser mig inte som speciellt ointelligent för det.

Vad beträffar moderna konstverk i tvåmiljonersklassen så får andra gärna köpa dem så länge jag slipper :-)

Anonym sa...

Blogginlägget och de flesta kommentarerna andas kvällstidningsjournalistik. Dålig sådan. Armbandsklockorna var dyra för att de tillverkades av stål från Titanic och för att de var unika. Inte särskilt konstigt.

Alla, åtminstone alla i västvärlden, köper en massa prylar som vi inte "behöver". Hur många par skor har var och en av oss? Va, har ni tavlor på väggen? Parfym? Ny mobil igen?

Visst, man kan låtsas att folk som köpte Titanicklockorna är korkade och sen flabba lite buskisaktigt - hö, hö. Men det är bara en annan sorts ytlighet. En sämre sort.

Elin sa...

Visst köper vi alla sånt vi inte behöver, det håller jag med om. Och vill man i sin samling införliva ett stycke stål från Titanic för två miljoner så får man väl göra det.

Men jag kommer ändå fortsätta skämta om det jag tycker är vrickat. Sen om det gör mig till en sämre människa så får jag väl bära det oket :-)

Anonym sa...

Anonym: Inte "alla".

"Hur många par skor har var och en av oss?"
Tre. Sommar/strand. Vanliga. Gymnastikskor.

"Va, har ni tavlor på väggen?"
Nej

"Parfym? Ny mobil igen?"
Använder inte parfym (jag har bra hygien och behöver inte dölja min odör!). Använder inte mobiltelefon (försöker undvika cancer bäst jag kan, plus avskyr ständigt ringande).

"Alla" köper inte massa idiotiska saker. Jag bodde i USA i över ett år och insåg snabbt att jag inte fungerade efter principen "mest skit i garaget när man dör vinner" som resten där.

Angående religion och intelligens...ledsen, men intelligens handlar till mycket om logiskt tänkande. Då logiskt tänkande och tro på något fullständigt ologiskt (och bevisat inkorrekt om man är kristen då bibeln till skillnad mot andra texter är skriven på väldigt korkat sätt) inte går ihop kan således inte religiösa människor vara intelligenta.

Notera dock att jag inte tycker att någon är mindre värd (officiellt) om de är religiösa. Alla har rätt att tro på vad fan (pun intended) de vill, men jag kommer inte respektera ologiska, inkorrekta åsikter för det. Och självklart behöver ingen bry sig om vad jag tycker om de inte vill det.

Samma sak med de som har två miljoner till övers för en icke fungerande klocka. Undantag om någon lånar pengar för att köpa klockan, då är det nackskott som gäller...bara för att förhindra att de förökar sig och ytterligare sänker nivån på denna art.

Elin sa...

Jag håller med dig på alla punkter utom en. Jag tycker det är väldigt fördomsfullt att påstå att alla troende människor är ointelligenta... Naiva i vissa fall kanske, eller barnsligt förhoppningsfulla, men att koppla det till intelligenskvoten är irrationellt. Jag håller f ö inte med om allt som står i bibeln, men jag är ändå troende och enligt ditt resonemang då dum i huvudet. Var snäll och förklara för mig hur jag i gymnasiet lyckades få en femma i bland annat matte och ryska? Och jag lovar, jag fuskade inte på proven genom att skriva av en ateist ;-)

Anonym sa...

"Då logiskt tänkande och tro på något fullständigt ologiskt (och bevisat inkorrekt om man är kristen då bibeln till skillnad mot andra texter är skriven på väldigt korkat sätt) inte går ihop kan således inte religiösa människor vara intelligenta."

Ach so! Nu vet man således att t.ex. Einstein, Kirkegaard, Platon, C.S. Lewis (som var ateist från början), Strindberg (blev kristen på gamla dagar), A.S. Byatt och en massa andra egentligen är/var korkade.

Hitler och Stalin däremot var ateister... ;-)

/ erik

som bor på www.exlibris.nu

Elin sa...

Från dyrt lyxur/konstverk till kvällstidningsjournalistik och från ytlighet till religion och trosfrågor...

Här spänner vi över det mesta :-)

Anonym sa...

Dyrt IQ test?

Ni läste kanske inte hela artikeln. Alla nio klockorna såldes direkt.

Om nu inte USA konkar totalt om några år och vi alla sitter ute i skogen med ett spjut för att fixa lunchen, så kan nog köparna räkna med en bra avkastning på sin investering.

Elin sa...

alexander:
Det stämmer säkerligen.
Men själva tanken på att köpa en aldrig så exklusiv klocka som de facto inte visar tiden ser jag dock som rätt komisk, därav mitt inlägg :-)

Jag gör inte anspråk på att vara ett korrekt uppslagsverk, jag letar bara efter humoristiska uppslag och vinklingar i min vardag.

Anonym sa...

Hej. Jag tänkte bara kommentera ditt påstående att du är "världens enda norrländska kvinnliga ståuppkomiker". Är inte Margareta Hammar från Norrland? Jag har för mig det...

Elin sa...

Hej Sara!
När jag började med denna slogan så var jag den enda norrländska kvinnliga ståuppkomikern som var etablerad, och även den enda som koncentrerade sig på det norrländska perspektivet. Sedan dess har min slogan följt med av bara farten. För övrigt känner jag Maggan, och vi har inget otalt med varandra :-)

Men jag förstår vad du menar och jag lovar att se över min slogan. Tack för din synpunkt!