2009-08-11

Sportfakta -fotboll

Fotboll är en sport som engagerar, upprör och bidrar till ett ökat användande av halsdukar under sommarhalvåret. Enligt historiska källor är det ingen som riktigt vet var fotbollen ursprungligen kommer ifrån.

Idag hittar man fotbollar överallt, och dessa kommer ursprungligen från Stadium, Intersport och i förekommande fall även Lidl.

Man har funnit tecken på fotbollsutövande i Kina på 300-talet före Kristus (bengaliska eldar) och man vet också att fotbollen fanns i Frankrike under 1300-talet. Det senare eftersom Kung Filip den långe förbjöd fotbollen i Frankrike då. Han var mer en basketkille.

Vill man köpa en egen fotbollsspelare så kan det kosta mer än ett genomsnittligt ö-paradis. Måste man välja då så är ö-paradiset ändå att föredra eftersom det på sikt är skadefritt.

Är man på en fotbollsmatch och inte riktigt vet hur man ska bete sig är det bra om man ser sig omkring där man står. Ser folk glada ut så gläds med dem, och tvärtom, om folk är arga och svär så ta efter. Skulle du välja att göra tvärtom så kan det medföra vissa risker, och det är viktigt att du i såfall har koll på var nödutgångarna finns.

Det kan också vara bra att ha införskaffat ett par riktiga benskydd. Lycka till!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Torsten sa...

Passar på att ställa lite frågor till experten:

- Ofta samlas ganska många personer för att "fotbolla". Det brukar vara strax över tjugo personer. Ändå har man bara en boll som alla vill ha. Varför? Är fotbollarna dyra?

- På gräsmattan där det fotbollas finns det ofta två rektangulära ställningar med snören runt. De verkar inte användas, bollen hamnar där ytterst sällan. Kan man inte plocka bort dom?

- Någon har ritat med vit färg på gräsmattan. Ingen verkar reagera särskilt över det trots att vi i övrigt har låg tolerans för klotter. Varför?

Rulle sa...

Zlatans målfotsinlägg lär vara efterfrågade

Rulle sa...

Du skriver om nödutgångar
Nödingångar är så mycket viktigare
men ack så få för kvinnor.....har jag hört

Elin sa...

Torsten:
Man brukar få samsas om bollen, fotboll är därmed ett sätt att skapa fred, men det fattar inte fotbollshuliganerna.

Man har försökt att plocka bort snörställningarna, men det blir ett jävla liv på de så kallade "målvakterna" då.

Vitt klotter på gräsmattan är tydligen helt ok enligt vad jag förstår, men visst är det obegripligt. Jag prövade med ett liknande mönster på en golfbana men blev utslängd.

Rulle: Absolut :-)