2008-03-12

Lite korkat

Några forskare är så glada för att de lyckats fånga en utrotningshotad miniflodhäst på bild enligt Dagens Nyheter. Tyvärr verkar det dock som att de var tvungen att skjuta en pil genom det utrotningshotade djuret för att få det att stanna för fotograferingen...








Kanske inte helt optimalt?



Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha! Påminner om en gammal sketch med Galenskaperna & Aftershave. En man pratar om alla sällsynta djur han sett. Han resonerar kring att om man ser ett sällsynt djur så kanske det är det sista exemplaret i världen och säger: "Döda det inte. För då finns det ju inte längre!"

Låter kanske inte som en rolig sketch, men jag tycker den är kul. :)

Elin sa...

Jag kommer ihåg den, den var himla kul! Vad gäller denna flodhäst så måste forskarna varit desperata efter en bild på djuret.
"Vi kommer tillbaka från djungeln, och ingen kommer tro oss... De kommer reta oss!! Vad ska vi göra??"
And the rest is history...
Det där är en metod man får hoppas att inte paparazzis tar efter bara.

Anonym sa...

"Det där är en metod man får hoppas att inte paparazzis tar efter bara."

Varför inte?

Elin sa...

I vissa fall kan man väl kanske tycka det är berättigat, men jag är ändå principiellt mot våld. Om man ändå vill använda sig av metoden kan man kanske begagna sig av bedövningspilar. Iofs blir det inte toppbilder till Hänt extra om Måns Zelmerlöw och Anna Book ligger avsvimmade och dreglar på röda mattan.

Nej, vare sig det rör sig om små flodhästar eller Anna Book så tycker jag faktiskt de kan få vara ifred om de själva vill det.

Anonym sa...

Jag måste kommentera din slutledningsförmåga här. Jag håller inte med om att de skulle ha skjutit en pil "genom" flodhästen. För det första skulle detta vara väldigt dumt. För det andra så finns det väl knappast några bedövningspilar som man skjuter på djur och som fryser dem mitt i ett steg. Djuren brukar falla ihop?
För det tredje behöver det inte ens vara en pil, det kan vara en växtdel.

Nu kan det vara så att du är ironisk och om du är det så ber jag dig att bortse från mitt inlägg.

Mvh Leif

Elin sa...

Hej Leif!
Jag förstår vad du menar, men jag tyckte ändock att det såg lite lustigt ut med en pil i flodhästen (som jag tolkar det) när texten handlar om ett extremt utrotningshotat djur. Ironi eller ej, sanning eller ej, jag tyckte det såg vrickat ut och valde att tolka det från en humoristisk synvinkel :-)

Nisse Lind sa...

inte för att vara sån, men går detta inlägg tokas som oironiskt?

Nisse Lind sa...

Ja, jag menade tokas, inte tolkas. Det är ett nytt ord jag uppfann nu eftersom jag skrev fel i förra inlägget.

Elin sa...

Vissa är skickligare än andra :-)