2009-03-08

Att demonstrera

Igår så samlades minst 6000 demonstranter i Malmö för att protestera mot Davis Cupmatchen i tennis mellan Sverige och Israel.

Av dessa ca 6000 personer var 100-150 maskerade och svartklädda huliganer. De utgjorde med andra ord högst 2,5% av alla som samlats. En fredlig demonstrant ropade "idiot" åt en av de som kastade sten på polisen. Då gick tre av huliganerna till attack mot denne person.

Och vad har då dessa 2,5% demonstrerat?
Hur man inte demonstrerar.

Man kanske ska skicka dem på en ABF-kurs?

"Välkommen till kursen i hur man demonstrerar!
Idag ska vi börja med att gå tillsammans på en liten promenad. Alla smällare och bengaliska eldar lämnar vi här, och så får ni slå sönder max ett fönster var på vägen, och ta då gärna er egen lägenhet. Vill ni kasta stenar under promenaden så är det tillåtet, så länge stenen väger minst 50 kg.

Nästa vecka ska vi lära oss hur man hälsar vänligt på en polis och önskar honom eller henne en trevlig dag. Jag vet att det kan kännas jobbigt, men vi hjälps åt, och ni kommer få prata med en kurator efteråt."

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det bara jag som reagerat?? Bilden på Adam 6 år från Palestina.

Varför ska det alltid anspelas på barn i detta ruttna land?

Alltid ska någon ändras att tro på något annat via en bil på ett barn...

Kommer Adam 6 år i framtiden att gå med i AFA?
Eller strunta i AFA?
Kunde han i egenskap av barn stoppa huliganer? Så klart inte...men ändå är det varken bild på tennis, Israeler, eller huliganer (läs AFA)...men istället på en 6:åring...vad kan han lösa? Vad kan en sexåring bidra med? Om sex år kanske vi får en klarare bild av denna Adam...kommer han vara duktig i skolan - eller kasta sten på polisen??

Vem går på den bild av att en bild på ett barn alltid ger en rätt? Det är snarare så att partier och organisationer som förlitar sig på barn - tenderar att bli mycket våldsamma och hatiska och snarare ett samhällsproblem snarare än samhällets problemlösare.

Anonym sa...

Man kan undra var siffran 6000 kommer ifrån. På tv-heterna uppgav man först 1500 och intervjuade en av arrangörerna som beklagade den dåliga uppslutningen och skyllde på media. Sedan, som genom ett trollslag är demonstranterna plötsligt 4500 till? Hur gick det till? Och varför stoppade man inte de som var maskerade från att demonstrera? Så kallt var det ju faktiskt inte att man var tvungen att ha skotermössa/rånarluva...

/ erik